За Барак Обама и българските реакции

Без да се усещаме, сме на върха на една вълна, каквато отдавна не е имало – по важност. Ама нали сме суетни човеците, не разбираме сериозността на тази стъпка… Все тая каква ще я свърши Обама, важното е, че хората се прескочиха и избраха (1) мулат, (2) представител на обикновено семейство (не мандаринско като сем. Кенеди или сем. Буш), (3) при това на възраст – направо младеж. За хората, надскочили себе си, е важно КАКВОТО СЕ СЛУЧИ, а пък Обама ще се представи във времето колкото му е дал Господ можения или неможения.

При такова мое мнение не се съмнявам в искреността и правотата на онези мнозина, които предпочитат консервативните ценности, излъчвани от татко МакКейн.

Зверлък ме нагазва само когато чета коментари (лавинообразно срутващи се по форумите) като следния: “ Ами досега само рязаните пушки на ДПС ни оправяха, сега ще ни такова и черна карабина…“ (това е някъде из dnes.bg).

Простотията безумна на нашенеца, дето само се оглежда кой и откъде ще го такова, а не се сеща, че единственото спасение е да си стане на краката и да тръгне. Не, седи като в къртичина заровен и мрънка. Сега пък американският президент му виновен, че бил черен. Кой ти гледа черен или бял, бе Ганьо, ако има очи изобщо да гледа какво прави светът?

На същия Ганьо децата немилостиво пребиха цигането Гошко – не защото е цигане, не! Ами защото е приятел с мулата Антони. Тонката и Гошко бяха по на 11 години, когато Ганьовите отрочета ги вкараха в един асаньор и пердашиха Гошко, че обичал негри… Тия отрочета Ганьови сега бълват по форумите.

На тях Господ да им бере гайлето, че е допуснал производството им…

Ние да кажем браво на ония хора, дего успяха да се огледат добре наоколо си и да преценят какво ще да е по-подходящо за тях тъкмо днес. А и браво на лидерите им – да чуете текста на Хилари Клинтън – каква аргументирана реч в призив към своите избиратели: защо да подкрепят Обама; да чуете МакКейн в деня на изборите…

Аз като ги слушах, досрамя ме, че има тук по нашите земи едни нещо човечета, на които също им викат политици… Здраве да е!

Браво на американците! Дето иначе не ги обичам хич… Поради богат опит. За този избор обаче – браво!

4 коментара към “За Барак Обама и българските реакции”

  1. Здравей! За едно тръгнах, друго открих: този блог. Но хубавите работи тъй стават. Казвам „хубавите работи”, защото текстът по-горе ми допада. Пък и защото отдавна не съм хвалил някого, а е време. Споделям напълно мнението ти за Обама, както и за онези „човечета по нашите земи, на които също им викат политици”.

    Ако те интересува още нещо по темата, виж „Президентът, когото търся”. Писан е преди Обама да бъде избран и предизвика люти реакции сред ужким „дясната” бг преса.

    П.П. Ще се радвам да чуя нещо за опита ти с американците. И аз имам…

    Харесвам

  2. Не са само „български“ реакции – полски министър каза, че Обама бил отчасти поляк, защото дядо му бил изял полски мисионер. Това какъв човек е Обама няма връзка с произхода му, тъй като той е такъв, какъвто е избрал да бъде. Нищо против него, че е черен не пречи, пречи, че е демократ, а аз съм по – републикански настроен 🙂

    Харесвам

  3. Съгласен, съгласен, съгласен.
    Ще се огранича дотук с коментара си, защото иначе ще забълвам огън и жупел, по нашенски.

    Харесвам

Вашият коментар