Вчера си се взирам в телевизора…

… и – като повечето хора, към късна вечер облъскани и позатъпели, щракам с щракалото. Имам два-три руски канала в пакета, затова ни най-малко не се чудя, като чувам руска реч.

О Б А Ч Е !

В един миг първо се потрисам, след това решавам, че има кратковременна техническа грешка, накрая се закотвям да видя дали е истина. Е, оказа се истина – по Военния телевизионен канал (финансиран прочее от НАТО най-паче) се лееше игрален филм без дублаж или субтитри на български. Ей тъй, както си е в оригинала – на руски. Новичък филм.

Къде живеем точно?

Ще речете – езиково обучение. Нъц! Що ли пък по този канал не провеждат езиково обучение по този приятен начин и за офицерите и сержантите, които учат английски или френски, а?

Пък беше и петък, та ме напълзяха едни спомени… Невесели…

4 коментара към “Вчера си се взирам в телевизора…”

  1. Да, май петъчната руска телевизия се връща. А пък Първанов пред Бареков каза днес, че нямало такова нещо като русофикация на българия и посещенията на Буш и Саркози били най-яркото доказателство. Егати аргумента!

    Харесвам

  2. Да беше само във военния свят… Ако не ти е тъжно да гледаш такива работи, надникни в едни снимчици в другия ми блог или в езиковите бележки в ezikovedi.wordpress.com

    Тя работата с русификацията (в смисъл на зависимост до глупост) Гоце я завършва вече, ама чак пък на натовските офицери и войници да им поднасят таквоз?!

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s